Πώς να φτιάξετε σπιτικό ζωμό λαχανικών
Οι έτοιμοι ζωμοί είναι σίγουρα μια εύκολη λύση, αλλά οι χειροποίητοι κάνουν τη διαφορά, τονίζοντας ακόμη περισσότερο τη γεύση του φαγητού
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021
Οι ζωμοί, είτε από κρέας, είτε από κηπευτικά και βότανα, είναι εξαιρετικά χρήσιμοι στη μαγειρική. Αυτά τα μαγικά ζουμάκια ενισχύουν από σούπες, όσπρια και σάλτσες, μέχρι πιλάφια, ριζότο και μαγειρευτά. Όταν είναι σπιτικοί προσθέτουν ακόμη πιο έντονη γεύση και άρωμα στο φαγητό. Και δεν έχουν και συντηρητικά. Γιατί λοιπόν αντί να τους αγοράσετε να μην φτιάξετε τους δικούς σας; Ο ζωμός λαχανικών, που είναι ο πιο απλός στην παρασκευή, είναι ιδανικός για να ξεκινήσετε.
Η συνέχεια στο ethnos.gr