Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη ζάχαρη
Δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν, προτού κυκλοφορήσουν τα δίλιτρα αναψυκτικά και οι μεγάλου μεγέθους σοκολάτες, η γλώσσα μας σπάνια δοκίμαζε κάτι γλυκό. Η ζάχαρη ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί. Η εξέλιξη του ανθρώπου όμως οδήγησε και στη λαχτάρα του γι’ αυτήν. Οι εγκέφαλοί μας απελευθερώνουν τη χημική ουσία ντοπαμίνη που ερεθίζει το εγκεφαλικό κέντρο ευχαρίστησης, κάθε φορά που δοκιμάζουμε κάτι γλυκό. Τα τελευταία χρόνια, η τάση για απεξάρτηση από τις υπερβολικά ζαχαρούχες τροφές έχει αυξηθεί και οι περισσότεροι καταναλωτές ψάχνουν για μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων με χαμηλές θερμίδες, στην προσπάθειά τους να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων.
Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018